Vi løber for at gøre en forskel

Hvem er Red Barnet Ungdom
Red Barnet Ungdom blev dannet i 2003, med et ønske om at gøre verden mere børnevenlig. Det er en ungdomsorganisation, der aktivt engagerer unge mennesker over hele landet til at deltage i arbejdet for udsatte børn.

Hvad går lokale virksomheders donationer til?
Donationerne fra Slagelse Løber går til Red Barnet Ungdom’s lokale arbejde, blandt andet en ny Læringscafe i Slagelse. Læringscafe’en er startet op i Ringparken i samarbejde mellem lokale frivillige, Red Barnet Ungdom, Marievangsskolen, Nordhuset og Helhedsplanen.


“I Red Barnet Ungdoms læringscafeer har fagligt og socialt udfordrede børn plads til at vokse fagligt, socialt og personligt. Gennem aktive og inddragende læringsøvelser møder de unge frivillige børnene i øjenhøjde og hjælper dem til at få faglige succesoplevelser og tro på egne evner” , siger Sofie Lau-Jeppesen, projektleder i Red Barnet Ungdom.


Lokalafdeling i Slagelse
Red Barnet Ungdom arbejder på at få etableret en lokalafdeling i Slagelse og har allerede nu en række projekter i kommunen, heriblandt Læringscafe’er. Donationer fra lokale virksomheder til Slagelse Løber går til Læringscafe’en i Ringparken.


“Målet er at give børnene lyst til læring, kompetencer til at gennemføre en ungdomsuddannelse og bedre muligheder for at få det liv, de ønsker sig.” , siger Sofie Lau-Jeppesen, projektleder i Red Barnet Ungdom.


Hvad er en Læringscafe?
Børn i Slagelse kan få læringshjælp af frivillige. På Antvortskolen driver Red Barnet Ungdom en læringscafe, hvor børn trygt kan børn øve sig i det, der er svært, og der er netop åbnet endnu en læringscafe i Ringparken i samarbejde med Nordhuset og Helhedsplanen. Den har åbent hver torsdag og skal styrke børns læring.